Ook de prijzen van sigaretten blijven stijgen

Ook de prijzen van sigaretten zijn gestegen. Een pak Dunhill kost SRD 72 in een slijterij en SRD 75 in de winkel. Een pak Morello en een pak Pall Mall kosten respectievelijk SRD 68 en SRD 65 in de winkel. Een pakje Tradition kost SRD 25. Een hele slof Tradition kost SRD 175, 10 pakjes zitten erin zitten. Maar, de Tradition sigaretten zijn illegaal.

Doordat de prijzen van de sigaretten ook aan het stijgen zijn, zorgt het voor stress onder de rokers. Sigaretten zorgen volgens rokers voor een kalmerend effect. De rokers kiezen dus vaak voor een illegaal sigarettenmerk, omdat het goedkoper is. Ze kunnen veelal niet zonder en dan is dat dus de oplossing. Maar, de winkeliers die zich schuldig maken aan het verkoop van illegale sigaretten, kunnen flink beboet worden. 

Een burger geeft aan, dat hij zal moeten stoppen met het roken van sigaretten, omdat het niet meer betaalbaar is. Volgens hem is het tijd om dat geld te gebruiken voor iets dat meer waarde heeft, maar niet alle rokers denken er zo over.

Roken is schadelijk voor de gezondheid

Roken is slecht voor de gezondheid. Door de schadelijke stoffen die in sigarettenrook aanwezig zijn, kunnen aandoeningen in het gehele lichaam ontstaan. De belangrijkste schadelijke stoffen zijn teer, nicotine en koolmonoxide. Teer heeft voornamelijk effect op de longen. Het is een mengsel van verschillende stoffen die tot een plakkerige, stroperige stof in de longen condenseren. Teer bevat kankerverwekkende stoffen, waardoor longkanker kan ontstaan. Daarnaast veroorzaakt teer in de longen allerlei afwijkingen waardoor de ademhalingsfunctie achteruit gaat. Nicotine is een verslavend middel dat voornamelijk op het zenuwstelsel werkt. Verder kan roken ook leiden tot bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, maagzweren en een verhoogde bloeddruk.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: