Haïti verslaat met 1-0 Nicaragua en wordt tegenstander van Suriname of Canada

Derrick Etienne scoorde dinsdagavond 8 juni in de 63e minuut en daarmee versloeg Haïti met 1-0 Nicaragua in Port-au-Prince in Groep E van de eerste ronde van WK-kwalificatie.

Haïti speelt zaterdag en 15 juni tegen de winnaar van Groep B, Canada of Suriname die dinsdagavond in Bridgeview, Illinois (VS) spelen, in een reeks van twee wedstrijden voor een plek in de regionale finales van acht landen, samen met de als FIFA 20e gerangschikte Verenigde Staten, nr. 11 Mexico, nr. 45 Jamaica, nr. 50 Costa Rica en nr. 67 Honduras.

Nr. 135 St. Kitts & Nevis won afgelopen weekend Groep F en speelt een tweede ronde matchup tegen de winnaar van Groep A – El Salvador, Antigua & Barbuda, of Montserrat. El Salvador speelt dinsdag tegen Antigua & Barbuda en Grenada speelt thuis tegen Montserrat.

De winnaar van Groep C, Curaçao of Guatemala, speelt tegen de winnaar van Groep D, Panama of de Dominicaanse Republiek. Curaçao was gastheer van Guatemala en Panama was gastheer van de Dominicaanse Republiek.

De regionale finales van acht landen beginnen op 2 september en duren tot en met 30 maart. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK en nummer 4 team gaat door naar een play-off tegen een andere confederatie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: