DNA-Voorzitter Bee: Streven 15 juni start begrotingsbehandeling

De voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, heeft aan het eind van de openbare Assembleevergadering van dinsdag 8 juni gezegd, dat het streven is om op 15 juni te starten met de begrotingsbehandeling. In het parlement zijn de Algemene Politieke Beschouwingen gehouden, die voorafgaan aan een begrotingsbehandeling. 

Assembleevoorzitter Bee stelde, dat gehoopt wordt dat de voorbereidingen die de commissie doet, af zijn voor volgende week dinsdag. Uit politieke kringen blijkt, dat het het streven is van de regering om voor begin juli de begroting goedgekeurd te hebben. Immers dat is één van de eisen van het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Het Herstelplan van de regering dient ook goedgekeurd te worden. 

De begroting voor het jaar 2021 was eerder al ingediend, maar kort daarna werd vanuit de regering bekendgemaakt dat er een supplementaire begroting zou komen. Het begrotingstekort in de originele begroting was veel te hoog. Inmiddels is de koers verder gestegen, waardoor niet alle opgenomen bedragen in de begroting nog overeenkomen met de realiteit van vandaag de dag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: