Vereniging van Winkeliers bestaat 35 jaar

De Vereniging van Winkeliers (VVW) bestaat woensdag 9 juni 35 jaar. Voorzitter Rudi Balak kijkt met gemengde gevoelens terug. In 1985 was er ook sprake van een zware tijd. ‘Het was te moeilijk’, zegt Balak. Dollars en voedsel waren niet eenvoudig om te vinden, laat de ondernemer weten. Maar ook nu, anno 2021 is er sprake van een uiterst complexe situatie. De voorzitter omschrijft deze periode als ‘nog moeilijker.’

Het land is onderdeel van de Covid-19-pandemie. Balak hoopt dat de regering een oplossing vindt. Hij laat ook weten, dat de prijsstijgingen niet de schuld is van de winkeliers. Balak lijkt ook de importeurs in bescherming te nemen wanneer hij stelt, dat ook deze groep tegen de hoge koers moet importeren terwijl hij benadrukt dat niet vergeten moet worden, dat de schulden niet zijn gemaakt door deze regering. 

‘We moeten kijken naar wat ze hebben overgenomen en daarover moeten we eerlijk zijn’, licht de voorzitter van de VVW toe. Om het voortbestaan van de VVW te garanderen heeft het bestuur een groep van vijf jongeren bereid gevonden die voor continuïteit zal zorgen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: