Poll: Meeste Surinamers willen Covid-19 vaccinatie

5.761 personen hebben zich zaterdag 5 juni laten vaccineren

Uit een poll op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat het merendeel van de Surinamers zich wil laten vaccineren tegen het Coronavirus.

Van een totaal van 1.190 uitgebrachte stemmen op de vraag of men zich, met de kennis van nu, wil laten vaccineren tegen het Covid-19-virus hebben 804 personen – 68 procent – met een ‘Ja’ geantwoord. Op die vraag hebben 248 personen ‘Nee’ aangevinkt (21 procent) en 138 stemmen (12 procent) zijn uitgebracht op het antwoord ‘Misschien’.

Zaterdag 4 juni hebben naar verluidt in totaal 5.761 mensen zich laten vaccineren. Bij het Psychiatrisch Centrum Suriname 1.285, te Meerzorg in het Gezondheidscentrum 1.172, bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn 1.301 personen gevaccineerd en bij Roeli’s 2.004.

Ondanks vele twijfels over de diverse vaccins en verhalen, maar ook geruchten en fake news, over bijwerkingen en sterfgevallen die in verband met een vaccin zijn gebracht, blijken toch veel mensen geen problemen te hebben met vaccinatie.

Afgelopen dagen is ook duidelijk en zichtbaar geworden, dat meer en meer mensen zich inderdaad laten vaccineren. Bij de diverse prik-locaties’ is het drukker dan ooit tevoren. Onduidelijk is vanwaar plotseling die toegenomen stroom mensen naar de prik-locaties. Mogelijk speelt het recente aantal dagelijkse sterfgevallen ten gevolge van Covid-19 een rol en nemen mensen het zekere voor het onzekere, ook mensen die eerder geen voorstander van vaccineren waren.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: