‘Dit vind ik helemaal niet correct’

‘Waar men strakkere moet optreden wordt mensen juist aan hun lot over gelaten’, zegt een burger in gesprek met Dagblad Suriname. De burger verwijst naar de chaotische situatie in het centrum. Het is niet alleen deze burger opgevallen, maar vele burgers geven aan dat het helemaal niet kan. 

‘Als de illegale verkopers dan zo en enkelen zelfs zonder mond- en neusbedekking meedoen aan de verkoop, dan kan de markt dan liever opengesteld worden’, zegt Martin. ‘Ik ben alle drie dagen over straat en merk dat het erger wordt. Met zoveel illegale venters aan de Jodenbreestraat kunnen er meer besmettingen voorkomen. Zonder dat je het weet ben je besmet of zonder dat je het weet is iemand daar besmet.’

‘De protocollen kunnen daar helemaal niet in acht genomen worden, niet eens het dragen van een mond- en neusbedekking. Je hebt enkelen die de maatregelen volgen, maar in zo’n situatie kun je toch besmet zalen’, aldus Marin. ‘Een ieder zoekt zijn centjes zolang de gelegenheid er is gaat en de kans nemen, maar op zo een manier zet je jezelf en andere mensen hun leven op spel’, zegt Leo. 

‘Je ziet politiewagens rondrijden, maar ze doen niets,  ook geen waarschuwingen geven. En dan wordt een man die in zijn zaak een klant helpt gestraft moet een boete. Dit vind ik helemaal niet correct.’

‘Ik denk aan mijn veiligheid en de mensen om mijn heen. Ik doe een oproep aan de deskundigen en de politie om er wat aan te doen voor het erger wordt. Het moet dan niet voor een dag gebeuren, maar de aanpak moet dagelijks gedaan worden’, zegt Leo. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: