Dertien arrestanten ontsnapt uit cellenhuis Keizerstraat waarvan aantal Covid-positief getest

Dertien arrestanten zijn ontsnapt uit het cellenhuis van de politiepost Keizerstraat in het centrum van Paramaribo. Dat bleek maandagochtend 7 juni. Het is nog niet duidelijk hoe deze groep arrestanten heeft weten te ontsnappen.

In het cellenhuis Keizerstraat zijn de besmette arrestanten met Covid-19 van het politiebureau Nieuwe Haven ondergebracht. Het is nog onduidelijk wanneer de mannen zijn ontvlucht.

De politie heeft de afgelopen periode geen controle verricht in het cellenhuis. 

Een van de ontsnapte arrestanten zou ‘s middags in de Oude Charlesburgweg weer zijn aangehouden en door agenten in speciale kleding afgevoerd, uit voorzorg tegen eventuele besmetting met het Coronavirus.

De ontsnapte arrestanten zouden worden verdacht van moord en andere zware misdrijven.  

Het Korps Politie Suriname is in deze zaak snel met het uitbrengen van een persbericht. Het korps meldt maandagavond:

Van de 12 resterende arrestanten zijn 6 Covid-19 positief getest. Deze besmette arrestanten zijn: Niquel Jonel, Amerilo Kerdijk, Servan Read, Aswin Roeplal, Ronald Soke en Raimundo Vina de Souza.

De overige ontvluchte arrestanten zijn: Fabio D., Jonaton K., Navendra N, Brian P. Delton S en Arsenio V.

‘Informatie over deze op de vlucht zijnde arrestanten mag doorgespeeld worden aan het dichtstbijzijnde politiebureau of aan het Command Center van de politie via het nummer 115. De politie rekent op uw medewerking.’

error: Kopiëren mag niet!