Aanhouding verdachte in moordzaak Kanganalaan onrechtmatig

Verdachte O.S., die aangehouden is in de zaak waarin het ontzielde lichaam van de 36-jarige Ronald Simson in verre staat van ontbinding op zaterdag 29 mei in een voertuig aan de Kanangalaan werd aangetroffen, wordt invrijheidgesteld. Zijn aanhouding is onrechtmatig geoordeeld door de rechter-commissaris.

Dit bevestigt zijn advocaat Chandra Algoe. Zij geeft te kennen, dat de rechter-commissaris sedert vrijdag 4 juni de aanhouding onrechtmatig heeft geoordeeld en de onmiddellijke invrijheidstelling van O.S. heeft gelast.

“De Officier van Justitie heeft mij aangegeven, dat hij geen beschikking van de rechter-commissaris heeft gezien, terwijl deze geappt is voor het Openbaar Ministerie. Hierdoor zit mijn cliënt onnodig langer in de cel. De Officier van Justitie heeft doorgegeven dat hij de invrijheidstelling gelijk zal ondertekenen, waardoor O.S. fysiek in vrijheid wordt gesteld.”

O.S. werd door de afdeling Kapitale Delicten aangehouden toen hij zijn echtgenote bracht voor verhoor. Algoe geeft aan, dat haar cliënt enkel en alleen werd aangehouden, omdat hij getrouwd is met de persoon tegen wie de politie meent voldoende feiten en omstandigheden te hebben voor dit strafbaar feit. Zijn aanhouding was dan ook volstrekt onrechtmatig. “Het moet overduidelijk zijn, dat de echtelijke trouw zich niet strekt tot samenzijn in de gevangenis. De wederhelft van O.S. is zelf verantwoordelijk voor haar eigen handelen en nalaten”, stelt de advocaat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: