Wijnaldum kiest voor het grote geld en gaat naar Paris Saint-Germain

Volgens goed ingevoerde Franse media zondag 6 juni tekent Oranje-international Georginio Wijnaldum in Parijs bij Paris Saint-Germain, PSG, een contract tot 2024. De 30-jarige Rotterdammer komt transfervrij over van Liverpool.

Barcelona leek de nieuwe club van Wijnaldum te worden, zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman was zelfs al gespot in Catalonië, maar de club van trainer Ronald Koeman en collega-international Frenkie de Jong werd op het laatste moment gepasseerd. 

PSG bleek financieel gezien een stuk slagvaardiger. In Parijs zou hij een jaarsalaris van 8 miljoen euro kunnen verdienen, twee keer zoveel als in Barcelona. 

Ook sportief is de stap naar PSG interessant voor Wijnaldum. Trainer Mauricio Pochettino, die hem eerder ook al naar Tottenham Hotspur wilde halen, is een groot fan van de middenvelder. Wijnaldum hoopt de transfer zo snel mogelijk af te ronden zodat hij zich met het Nederlands elftal volledig kan focussen op het EK.

Wijnaldum begon zijn loopbaan bij Feyenoord, waarna hij via PSV en Newcastle United in 2016 neerstreek bij Liverpool. Daar vierde hij grote successen. In 2019 won hij met The Reds de Champions League, de UEFA Super Cup én het WK voor clubteams. In 2020 volgde vervolgens de Premier League-titel, het was voor het eerst sinds 1990 dat Liverpool weer landskampioen werd. Wijnaldum speelde al die jaren een belangrijke rol: hij hoorde ieder seizoen bij de top zes van spelers met de meeste speelminuten onder manager Jürgen Klopp.Onlangs werd echter bekend dat Wijnaldum de Engelse club deze zomer transfervrij zou gaan verlaten.

De verwachting is dat PSG de komst van Wijnaldum nog vóór de start van het EK officieel naar buiten brengt. De international van het Nederlands elftal wil zich volledig concentreren op de naderende eindronde.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: