Lions Club Paramaribo Central schenkt goederen aan Volksgezondheid

Lions Club Paramaribo Central heeft zondag 6 juni in samenwerking met Lions vrienden een grote partij goederen ter waarde van minimaal Srd 300.000 geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid in het kader van de strijd tegen het Covd-19 virus . 

‘Wij zijn bekend met de heersende situatie in Suriname, welke geclassificeerd is als code zwart. Als Lions club is het onze plicht om ondanks deze noodsituatie ook naar onze hulpbehoeftige fellow citizens om te kijken’, aldus Lion Glenn Tewari President van de club. 

De schenking, welke voor een deel op basis van een behoeftestelling is gedaan, bestond uit 728 stuks saturatiemeters, 6 professionele thermoscans met staanders, 10 rollators, 3 rolstoelen en 20 liter reinigingsmiddelen. Ter ondersteuning van ziekenhuizen hebben Lions vrienden, met name de directie van Sun Rice NV, 1.500 kilogram rijst als extraatje beschikbaar gesteld. Ook Koemar Khargi en Koemar Shipping hebben een bijdrage geleverd in het beschikbaar stellen van de geschonken rollators. 

De totale schenking is in ontvangst genomen door de minister van Volksgezondheid, drs. Amar Ramadhin.  Volgens de bewindsman zijn de saturatiemeters levensreddende items welke aanduiden hoe de zuurstofhuishouding in het lichaam van een patiënt is geregeld. Dit is erg belangrijk bij de behandeling van Covid-19 besmette personen en de screening van personen welke zich aandienen om getest te worden. 

Volgens de club President Lion Glenn Tewari heeft zijn club enorm veel gezondheidsprojecten dit jaar uitgevoerd en zal dit blijven doen zolang er behoefte bestaat en de steun beschikbaar is van vrienden. 

‘De Lions roept de gehele bevolking op om zich te houden aan de Covid-protocollen en zich hiernaast ook te laten vaccineren. Wij dienen als bevolking ook onze eigen verantwoordelijkheid in acht te nemen. Dat is het meest belangrijke in de strijd tegen het Covid-19 virus. Kindness in Service. We Serve.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: