President Santokhi roept op tot eensgezindheid en solidariteit bij herdenking 148 jaar Hindostaanse Immigratie

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag 5 juni bij de herdenking van 148 jaar Hindostaanse op zijn Favebook-pagina opgeroepen tot eensgezindheid en solidariteit om de financieel economische crisis en de door de Covid-19 pandemie ontstane crisis in het land het hoofd te bieden. 

Suriname herdenkt 5 juni de komst van de eerste Brits-Indische contractarbeiders met het zeilschip Lalla Rookh. ‘We eren dit, door respect te betuigen aan onze voorouders. Respect voor Baba en Mai. Vooral respect voor twee eigenschappen, waar Baba en Mai symbool voor staan, namelijk:opoffering en solidariteit’, aldus de president.

In zijn herdenkings boodschap neemt Santokhi ook mee ‘de voorouders van onze broeders en zusters uit Java, China en Afrika’. Een deel kwam hier gedwongen als slaaf, een deel kwam onder valse beloften en een wurgcontract, en een deel kwam hier om de armoede in eigen land te ontvluchten. 

Volgens de president hebben onze voorouders met elkaar gemeen, de strijd voor vrijheid. ‘Onze voorouders lieten zich niet ontmoedigen. Zo moeten wij we ons ook niet laten ontmoedigen. Waar onze voorouders elk vanuit hun eigen cultuur en geloof, geleerd hebben wat het verschil is tussen goed en kwaad, hebben zij ook geleerd om samen te strijden.’

Het staatshoofd roept de Surinaamse bevolking om evenals de voorouders de eigenschappen van ‘samen  strijden’ en solidariteit vandaag aan de dag meer dan ooit aan de dag te leggen. ‘We moeten weer solidariteit tonen die nodig is om verandering te brengen en geen etnische eilanden creëren in ons geliefd land.’

 Santokhi zegt, dat samen ‘wij de financieel economische crisis en de door covid-19 pandemie ontstane crisis in het land zullen oplossen. Herstellen hiervan is niet makkelijk en snel. Het raakt een ieder en dat voelen wij nu met z’n allen. Doch er is volgens hem hoop. Maar, eerst zullen we de harmonie, liefde en broederschap onderling nog meer moeten koesteren, omdat dat de grootste kracht zal zijn die ons kan helpen om uit de vele problemen van ons land te geraken’, aldus de president in zijn boodschap.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: