Politie Albina pakt beveiligingsmedewerker (34) op

De politie van het bureau Albina heeft afgelopen maandag 31 mei de 34-jarige beveiligingsambtenaar S.P. aangehouden. De man had bij een winkel te Papatam, waar hij als security guard aan het werk was, een woordenwisseling gekregen met een klant, die uitliep in een worsteling tussen de twee mannen, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 4 juni.

P. haalde zijn dienstwapen tevoorschijn en op dat moment ging een schot af die een onschuldige burger raakte, die niets met de zaak te maken had. Die burger liep een in en uit schotwond op in zijn buikstreek.

Tijdens de worsteling met de klant bracht de beveiligingsambtenaar de man met de kolf van het dienstwapen een slag toe op zijn hoofd. De klant liep een gapende wond op. De twee gewonde slachtoffers werden voor medische hulp afgevoerd naar de Franse kant.

De beveiligingsambtenaar werd bij aankomst van de politie direct in de boeien geslagen. 

Hangende het verdere onderzoek is de verdachte samen met het in beslag genomen dienstwapen overgedragen aan de rechercheurs van regio Oost.

Bij de voorgeleiding heeft S.P. een volmondige bekentenis afgelegd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: