Verkeer naar Paramaribo totaal klem vanwege politie controle toegangsbruggen

Het verkeer op de voornaamste  toegangswegen naar de hoofdstad Paramaribo is vrijdagochtend, 4 juni op de derde zogenaamde “inkoopdag” sedert de full lockdown, praktisch totaal klem komen te zitten.

Zoals aangekondigd heeft de politie bij alle toegangsbruggen die naar de binnenstad leiden controleposten ingesteld. Zonder toestemmingsbriefje of een afdoende reden voor de noodzaak van de aanwezigheid in het verkeer kwam men niet door de controlepost heen.  Automobilisten werden stuk voor stuk gecontroleerd. Het gevolg was een enorme filevorming op alle voornaamste toegangswegen en de zijwegen. Het verkeer buiten Groot Paramaribo kwam gewoon klem te zitten.

Op Meerzorg puilde het verkeer richting de Bosjebrug gewoon uit. Hetzelfde geldt voor de wegen in gebieden achter de Saronbrug, de Coesewijnebrug. Op de weg van Magentha, nabij de Nieuw Weergevondenweg, was er politiecontrole. Al het verkeer daarachter aan de zuidelijke kant en de zijwegen zat volledig klem.

Een automobilist die woonachtig is achter Magentha, zegt tegenover Dagblad Suriname vanaf half 8 tot omstreeks 12 uur in de file op de Magenthaweg te hebben gestaan. Hij zegt het huis uit te zijn gegaan om wat bankzaken in de stad te doen. Aangezien de dag reeds aardig vorderde en hij nog steeds in de file zat, heeft hij maar rechtsomkeer richting huis gemaakt. Hij noemt de situatie ondoenlijk en rampzalig.

In de huidige situatie gaat niemand uit huis voor zijn of haar plezier. Welhaast een ieder die zich onder de huidige omstandigheden het huis uit moet en zich in het verkeer begeeft heeft iets noodzakelijks te doen.

SS

Controle voor de Coesewijnebrug
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: