Riyaz Music Institute 7 jaar

Op 1 juni 2021 herdacht Riyaz Music Institute (RMI) in stilte de verjaardag van haar oprichting, 7 jaar terug. Oprichter Riaz Ahmadali gaf aan dat het Instituut is opgericht vanuit de behoefte aan muziekonderwijs met als basis hindoestaanse liederen: bhajans, populaire Bollywood songs, etc. Deze liederen worden namelijk door de reguliere muziekscholen nauwelijks onderwezen.

Vanwege deze wens vanuit het publiek heeft oprichter Riaz Ahmadali in een eerder stadium twee muziekboeken uitgegeven i.s.m. Stichting OHM Suriname, te weten: Bhajans op Westerse muzieknotatie, en Hindi pop songs op Westerse muzieknotatie, respectievelijk in de jaren 2009 en 2010.

Het instituut is inmiddels overgestapt op het verzorgen van keyboard- en pianolessen volgens de internationaal geldende curricula van ABRSM en Trinity College. Daarnaast hebben de serieuze leerlingen de mogelijkheid hun eigen Bollywood e.a. liederen te kiezen die ze willen leren spelen. Zodoende worden populaire liederen gecombineerd met de technische oefeningen die bij een serieuze muziekstudie behoren.

Verder worden er ook zanglessen verzorgd en (op kleine schaal) ook gitaarlessen. Momenteel zijn er vier leslokaties: Rainville, Coppenamestraat, Uitkijk en Welgedacht C. De lessen liggen nu stil vanwege de lockdown. Wel zijn er opties om ook online lessen te volgen. Video’s van studenten kunnen worden bekeken op het Youtube kanaal en de Facebook pagina van het instituut.

Oprichter Riaz Ahmadali kennen wij onder andere ook als orkestleider van Yaadgaar Orchestra. Hij heeft diverse muziekstudies gevolgd in Suriname en Nederland en ook online en probeert via zijn Instituut zoveel mogelijk kennis aan de volgende generatie over te dragen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: