Regionaal Ziekenhuis Wanica: ‘Lijken worden niet opgespaard’

Waarnemend zorgdirecteur Fauzia Poese van het Regionaal Ziekenhuis Wanica ontkracht vrijdag 4 juni in gesprek met Dagblad Suriname een op social media rondgaand bericht, dat het ziekenhuis lijken zou opsparen en in colonne zou vervoeren. Op Facebook werd ‘s morgens bij videobeelden waarop een paar lijkwagens te zien is, gesuggereerd dat bij het ziekenhuis maar liefst zo’n vijftien lijkwagens zouden staan.

Poese zegt in reactie: ‘Het is absoluut niet waar dat lijken opgespaard worden en in colonnes vervoerd worden . De familie bepaald wanneer  de uitvaart plaatsvindt.’

‘Er overlijden meer mensen vanwege het hogere aantal zieken, dus het mortuarium is ook drukker. Vele families willen op de lockdown dagen niet begraven of cremeren om problemen te voorkomen. Dus het is drukker op de dagen waar men wel nog over straat kan.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: