Nederlands medisch team onderweg naar Suriname

Een medisch team en voormalig directeur-generaal van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), Marc Sprenger, is vrijdagochtend 4 juni rond elf uur Nederlandse tijd vanaf Schiphol vertrokken richting Paramaribo.

Zij gaan kijken wat er nodig is om de noodsituatie rond de corona-epidemie onder controle te krijgen. Het team bestaat uit 23 zorgmedewerkers.

Het team gaat helpen en inventariseren wat er de komende weken nodig is aan personeel en materialen. Ook gaan de artsen Covid-units uitbouwen om te zorgen dat mensen acute zorg kunnen krijgen.

Nederland stuurt waarschijnlijk volgende week de eerste corona vaccins naar Suriname. Het land krijgt 40.000 doses van AstraZeneca en 50.000 van Pfizer. Later worden er  waarschijnlijk nog meer gestuurd, maar niet bekend is wanneer.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: