In alle sectoren is het knellend geworden

“Wij zijn al aan het begin van de zesde maand en burgers voelen het steeds zwaarder in hun zak”, zegt Venne in gesprek met Dagblad Suriname. Zij is een klein onderneemster die groente verkoopt en eigenaresse van een salon.

“Als ondernemer heb ik gemerkt, dat het steeds erger wordt in het land. Basisspullen zijn onbetaalbaar geworden en je hebt mensen die levensstijl hierdoor ook moesten veranderen. Alles is duurder geworden van voedingsmiddelen tot lichaamsonderhoud en kleding”, zegt Venne. “Dan wil ik het niet hebben over het huis onderhoud. Dat is nog duurder. Bij alle sectoren is het knellend geworden. Als landbouwer van huis uit weet ik hoe wij aan onze groenten komen. Groenten zijn nu schaars daarom is het ook duur geworden. Ook hebben de landbouwers amper groenten voor de verkoop, vandaar de schaarste”, aldus Vene.

“De groenteprijs wordt bepaald door overschot en schaarste. Als er een bepaalde groentesoort weinig op de markt is, zal het duur zijn, maar zodra er weer overschot is gaan de prijzen dalen. Door groente in het groot te verkopen heb ik wel vaak geklaagd, maar er zal wel een verandering komen zo gauw alles gestabiliseerd wordt”, aldus de onderneemster.

“Als eigenaar van een salon merk ik ook een grote stagnatie en verlies. Doordat mijn zaak al een tijd op slot is, leid ik verlies. Mijn spullen drogen uit en mijn bestellingen kunnen niet afbetaald worden. Dat is doordat ik geen inkomsten krijg. Om toch het hoofd boven water te houden, werd ik genoodzaakt huis aan huis service te leveren. Het is niet handig en gevaarlijk, maar je gaat het moeten doen om het te redden. De afspraken lopen vaak genoeg mis wat modellen betreft en je kan ook niet met alles kopen. Uiteindelijk is mijn hele auto getransformeerd tot een salon”, zegt Venne.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: