CTPP houdt succesvolle online workshop over klimaatverandering voor jongeren

Het Caribbean Tree Planting Project-Suriname (CTPP) hield donderdag 3 juni een nationale online workshop voor jongeren van 12-18 jaar. Hiermee wil CTPP jongeren bekend maken met klimaatverandering.. 

Tijdens de workshop werd behandeld Social Development Goal 13, namelijk ‘Protect the Planet/Climate Action’. Aan de deelnemers werd gevraagd om slogans te bedenken die betrekking hebben op dit onderwerp. De deelnemers hebben in totaal 16 slogans bedacht waarvan een jury samengesteld door CTPP de top 3 zal selecteren.

Zowel trekker en initiatiefnemer Reinier Taus en CTPP-Suriname Youth Leader Geneva Becker, die de online presentatie verzorgde, waren onder de indruk van de creativiteit van de deelnemers. De jongeren werd ook geleerd hoe zij op een praktische manier voor het klimaat kunnen zorgdragen, onder andere door compost te maken. Deelnemers kregen een fysiek certificaat. 

Deze activiteit en de resultaten  zullen gepresenteerd worden in het online Forum van de Caribbean Philanthropic Alliance Tree Planting Project op World Environmental Day (Wereld Milieu dag) op 5 juni. 

Iedere deelnemer mag zelf een boom planten ter ondersteuning van het nationaal bomenproject waarbij het doel gesteld door CTPP is om 100.000 bomen te planten.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: