Carl Breeveld: “Mr. Oscar Koulen nestor onder de advocaten is in zijn harnas gestorven”

Het stoffelijk overschot van Jean Gerard Oscar Koulen (91), advocaat bij het Hof van Justitie die op 24 mei is ingeslapen, zal vrijdag 4 juni worden bijgelegd op de openbare begraafplaats van Meerzorg aan de Sutjieweg. De uitvaartdienst in besloten kring zal worden voorgegaan door ds. Lucia Breeveld en is via livestream te volgen.

Doorzetter

Familielid Carl Breeveld: “De Breevelds hebben een neven- en nichten-verhouding met Koulen. Oscar was een hardwerkende man die zijn werk serieus aanpakte en op een goede manier uitvoerde. Hij was de nestor onder de advocaten in Suriname. Pas op 90-jarige leeftijd begon hij zijn werkzaamheden af te bouwen. Doorzetten en niet opgeven waren kenmerkend bij hem.  Hij is in zijn harnas gestorven. “

Schommelstoel

“Hij heeft bewezen, dat de mens op hoge leeftijd nog altijd goed kan performen, niet iedereen kan dat. Hij had dat wel.  En als je dat hebt is het zonde om daarvan geen gebruik te maken. Het gaat niet om de leeftijd die je bereikt hebt. In Suriname is de pensioengerechtigde leeftijd vastgesteld op 60 jaar in Nederland is dat 67.”

“Het is gebruik om gepensioneerden een schommelstoel te schenken. Maar dat moet de mens er niet van weerhouden om te doen wat gedaan kan worden en nog iets kan betekenen voor de samenleving”, aldus Carl Breeveld bij het heengaan van mr. Oscar Koulen.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: