Malesia Murray en de kunstwereld

Malesia Murray Lowtoe, meer bekend als Malesia Murray, is actief bezig in de kunstwereld. Zij houdt sinds haar kinderjaren van kunst en maakt nu schilderijen. Op school was zij altijd de beste in het vak tekenen. Vanaf het jaar 2012 begon ze met het maken en verkopen van kunstwerken. Na afronding van haar opleiding op de Nola Hatterman Kunst Academy kwam exposeren erbij en verkopen van grotere kunstwerken aan bedrijven en bekende mensen.

“In 2020 ben ik Nationaal Winnaar geweest van de Show You’re Talent Competition. De organisatie van de show lag in handen van Creative Techhub Caribbean. Suriname is niet een land waar de kunstsector echt bloeiend is, maar dat stopt mij als een gepassioneerde kunstenaar niet om verder te gaan met kunst in Suriname. In de komende jaren wil ik als een Surinaamse kunstenaar ook internationaal doorbreken. In de toekomst wil ik graag mijn eigen Art Gallery en kunstschool oprichten. Zodat ik mijn kennis kan overdragen.”

Over de huidige situatie en haar kunstwerken geeft Malesia het volgende mee. “Het gaat wel een beetje moeilijk wegens de Corona-pandemie, omdat je geen exposities kunt organiseren, kunstwerken worden niet zoveel meer verkocht als vroeger. Ik krijg wel opdrachten van mensen dus het gaat wel, maar niet hoe het voor de Corona-pandemie was. De prijsklasse van mijn kunstwerken hangt af van de grootte en de opdracht die ik moet uitvoeren. Maar, een normaal kunstwerk met een afmeting van 20 cm bij 30 cm kost SRD 1.200“, aldus Malesia

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: