Karel Donk wil via Kort Geding opschorting Covid-19 lockdown maatregelen

Karel Donk heeft dinsdag 1 juni een verzoekschrift ingediend bij de Griffie der Kantongerechten Unit Kort Geding voor het opstarten van een kort geding tegen de Staat Suriname voor het opschorten van de COVID-19 (lockdown) maatregelen.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek en de cijfers in Suriname, nu na een jaar, en vooral recentelijk, blijkt dat deze maatregelen niet werken, en integendeel enorme schade aanrichten. ‘De overheid is compleet doorgedraaid en heeft alle realiteitszin verloren’, aldus Donk.

Volgens Donk is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de maatregelen effectief zijn ‘in het tegen gaan van de verspreiding van Covid-19’. 

‘Het verplicht voorschrijven draagt niet bij om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Het aantal Covid-19 ‘positieven’ blijft stijgen ondanks de maatregelen, terwijl de maatregelen zorgen voor enorme nevenschade in de samenleving op economisch-, sociaal- en medisch gebied. Het gevaar van Covid-19 is zwaar overschat en rechtvaardigt niet het invoeren en verplichten van zulke verregaande en draconische maatregelen’, aldus Donk in zijn verzoekschrift.

Volgens hem zijn de maatregelen ook nog eens gebaseerd op verkeerde uitgangspunten en indicaties, ‘zoals het aantal ‘positief’ geteste personen op basis van een onbetrouwbare test en het aantal geregistreerde Covid-19 ‘doden’. Er is geen valide grondslag op basis waarvan de maatregelen ingevoerd en verplicht mogen worden’. Daarenboven staan, aldus Donk, de maatregelen op gespannen voet met verschillende grondenrechten zoals opgenomen in de Grondwet en internationale verdragen.

Door op onderstaande link te klikken krijgt u toegang tot het gehele verzoekschrift.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: