Ouders bereiden hun kleuters al voor op de school

Ouders van kleuters hebben helemaal geen idee of de schooldeuren nog open zullen gaan. Maar, in ieder geval doen ouders al een heleboel met hun kinderen die dit  jaar nog naar de kleuterklas moeten. Velen gebruiken lesmateriaal dat is uitgegeven door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. 

Ze nemen het lesmateriaal door met hun kinderen en ze stellen vragen om te kijken hoeveel ze al van het onderwerp afweten, eventueel proberen ze de kinderen meer over dat onderwerp bij te brengen.  Ouders geven ook aan, dat ze gebruik maken van YouTube videos, namelijk “Fibos skoro doro”.

De Stichting Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) heeft het onderwijsprogramma Skoro Doro, een educatieve televisieproductie, gelanceerd in januari van dit jaar. Ouders doen verder creatieve dingen met hun kinderen zoals knippen, kleuren en plakken, ook worden de bekende liedjes en versjes aangeleerd. Ze hopen dat hun kinderen goed voorbereid zullen zijn en niet veel gemist hebben wanneer de school weer van start gaat.

Het is belangrijk dat ouders heel veel tijd besteden aan het onderwijs van hun kinderen, omdat ze nog niet weten wanneer de school open mag. De kans is aannemelijk, dat kinderen een grote achterstand zullen hebben als ze het niet van huis uit leren. Het zal dan nog meer werk betekenen voor de leerkrachten.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: