Directeur St. Vincentius Ziekenhuis, Hindori: ‘Het is nu all hands on deck’

Het is code zwart in de ziekenhuizen. De situatie rond de Covid-zorg is zeer ernstig. Manodj Hindori, directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, RKZ, zegt zondag 30 mei tegenover de redactie van Dagblad Suriname, dat zijn personeel zich nu volledig concentreert op de Covid-zorg.

‘De Covid-crisis is totaal uit de hand gelopen, de ziekenhuizen zitten nu in code zwart. Het is nu all hands on deck. Ondanks de zeer beperkte middelen die RKZ toegewezen heeft gekregen, gaan wij ons tot het uiterste inzetten om de Covid-zorg op te schalen, zowel op de covid Intensive Care, als op de Covid-afdeling.’

Over het onlangs gehouden protest van personeel over het uitblijven van een kledingtoelage zegt Hindori, dat de acties van de bond zijn opgeschort. ‘We hebben afgesproken dat we wachten op realisatie van de toezegging van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, dat onze kledingtoelage snel in orde komt. We hebben alle stukken reeds opgestuurd naar het ministerie van Volksgezondheid. Ik ben optimistisch dat het kledinggeld snel beschikbaar komt.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: