Henk Donk, woordvoerder Natio: ‘Wedstrijd tegen Bermuda gaat gewoon door’

De woordvoerder van het Surinaamse nationale elftal (Natio), Henk Donk, heeft zaterdag 29 mei de redactie van Dagblad Suriname laten weten, dat de geplande WK-kwalificatiewedstrijd van Natio op 4 juni tegen Bermuda, in het Dr. Ir. F. Essedstadion in Paramaribo, gewoon doorgaat, ondanks de vrijdag door de regering aangekondigde verscherpte Covid-maatregelen, waaronder een twee weken durende total lockdown.

‘De wedstrijd gaat nog steeds door zoals gepland’, aldus Donk.

Er zijn geluiden te horen die suggeren, dat de wedstrijd mogelijk verplaatst gaat worden naar Florida, VS. De FIFA (Fédération Internationale de Football Association) zou zich tegenover de Surinaamse Voetbalbond bezorgd hebben geuit over de actuele ernstige Covid-situatie in het land. Donk verwijst die verhalen resoluut naar het rijk der fabelen. ‘Ik weet echt niet waar ze het vandaan gehaald hebben.’

Overigens, de wedstrijd tegen Bermuda zou al gespeeld worden zonder publiek.

Natio traint (zie de foto’s van Natio) en gaat spelen onder strikte Covid-protocollen en maatregelen. Zo zijn het gehele elftal en de staf in een zogenoemde ‘bubble’. Daardoor kan de aanstaande match gewoon gespeeld worden in Paramaribo.

Na de wedstrijd tegen Bermuda moet Natio vertrekken naar de Amerikaanse stad Chicago voor de wedstrijd op 8 juni tegen Canada.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: