Centrale Bank heeft voldaan aan aflossingen aan IMF

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) haar achtste tevens de laatste betaling van US$ 10.46 miljoen op 26 mei voldaan aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ingevolge de ‘Standby Agreement’ die in 2016 was afgesloten. 

De eerste betaling aan het IMF werd gedaan in augustus 2019, aldus de CBvS. De totale aflossing aan het IMF over de afgelopen periode in dit kader bedroeg US$ 81.27 miljoen.

De CBvS heeft thans eveneens voldaan aan de vijfde aflossing van US$ 7.70 miljoen aan de commerciële banken in het kader van de terugbetaald overeenkomsten van de vreemde valuta kasreserves die in mei 2020 met de banken zijn afgesloten.

Door het tijdig voldoen van deze nationale en internationale betalingsverplichtingen doet de CBvS nog een stap in de richting van herstel van het vertrouwen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: