Wateroverlast: Losgeraakte kentekenplaten, lekkend dak en anaconda

Ondergelopen straten die de huidige grote regentijd kenmerken begint bij haast een ieder langzaam aan een “normaal” beeld te worden. Voor automobilisten die noodzakelijkerwijs het wegverkeer moeten opzoeken is het een dagelijkse nachtmerrie.

Men moet voortdurend erop bedacht zijn om niet in een diepe kuil op het asfalt met een smak terecht te komen. Geheid dat men er kosten aan over houdt ….. voor bandenreparatie en/of reparatie aan het onderstel. Nog erbij in een tijd dat de kosten voor alles zijn gestegen.

Een ander minder bekend ongerief voor automobilisten is het losraken van één of beide kentekenplaten. Doordat men met de auto vaak tot aan bumperhoogte langdurig door het klotsende water moet waden, kan het gebeuren dat de nummerplaat, die wellicht niet meer stevig geschroefd was, helemaal losraakt.

Op social media zien we “posts” langs gaan van gevonden autonummerplaten met een mededeling dat de eigenaar het kan komen ophalen. Voor de eigenaar uiteraard een welkom nieuws. Want een nieuwe autonummerplaat laten maken kost al gauw tegen de SRD 350. Ook bij verlies van een plaat plaatst men een post voor hulp en geeft men de route of buurt aan waar men het vermoedelijk is kwijtgeraakt. Zie het positief gemak en voordeel van social media. Maar, voor die kapotte band en/of onderstel geldt dat helaas niet. Daarvoor moet je echt naar de bandenzaak of de monteur.

Daklekkages

Wat deze dagen ook boven water komt is de relatie tussen de gevolgen van overvloedige regenval en de lockdown. De dakbedekking van vele woonhuizen vertoont dezer dagen lekkages. Meestal vanwege een simpele oorzaak: losgeraakte dakspijkers of dakschroeven. Met een timmerman of een gewone handy-man van de buurt zou het probleem wel snel opgelost zijn. Echter, vanwege de sluiting van bouwmaterialenzaken is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Voor deze job heeft men dakspijkers nodig en meestal ook de zelfklevende dakrubbers. Dus totdat de bouwmaterialenzaken weer eens open mogen gaan, zullen opvangemmers voorlopig uitkomst moeten bieden.

Anacondas

Doordat vele erven onder water lopen en het water in vele gevallen de woningen binnen is gedrongen, is het niet vreemd dat allerlei ongedierte in het huis komt. Behalve dat wormen en bacteriën ziektes kunnen veroorzaken bij de bewoners, zoals de ziekte van Weil, is op social media ook te zien hoe slangen hun weg hebben weten te vinden tot woningen. Een slang van enig normaal formaat in jou woning is griezelig en beangstigend genoeg…..maar een stevige anaconda van enkele meters zou je niet durven verwachten. En toch… dat maken we ook mee, getuige foto’s en filmpjes die op social media langskomen. Wat wij allemaal nog extra meemaken door de vele regen, naast de Covid-pandemie en de algehele crisis in het land.   

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: