Dreigend zuurstofgebrek afgewend met aanvoer uit Kourou

Een dreigend tekort aan medisch zuurstof dat maandag voor een dag zou ontstaan is afgewend met aanvoer over de weg van een lading uit Kourou, Frans Guyana.  Dit is het resultaat van een spoed meeting welke vrijdag 28 mei door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking was georganiseerd waarbij aanwezig waren de Franse ambassadeur Antoine Joly en de directie van Ingas n.v., één van de lokale producenten van medisch zuurstof. 

In de reguliere aanvoer uit Trinidad was enige schema vertraging opgetreden, waardoor in de loop van aankomende maandag mogelijk een tekort zou ontstaan. De normale lading zuurstof van Ingas n.v  uit Trinidad komt namelijk pas maandagnacht aan. Uit voorzorg werden de ziekenhuizen gevraagd om zuinig om te springen met het beschikbare zuurstof. 

Tijdens de spoed bespreking met de minister Ramdin werd besloten dat van het ruimtevaartcentrum Kourou een spoed lading medisch zuurstof zal worden betrokken welke over de weg naar Paramaribo zal worden getransporteerd.

De Franse autoriteiten zullen er zorg voor dragen dat de veerboot Gabrielle in Albina dit weekend beschikbaar is voor het heen en weer overzetten van de zuurstofcontainer van Ingas n.v. Ook zijn er garanties gegeven dat de Franse trucker op zondag, lockdown weekend,  zich op de weg mag begeven.-.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: