Brandweerlieden post Onverdacht bezorgd over hun werkomstandigheden

Pas een week na een geconstateerde Covid-besmetting bij een brandweerman ging leiding over tot ontsmetten

De brandweerlieden van de post Onverdacht geven vrijdag 28 mei tegenover Dagblad Suriname aan dat ze met veel problemen zitten. Ze maken contact met de leiding over die problemen, maar er wordt, aldus de brandweerlieden, niet naar ze omgekeken. 

Ze vrezen het ergste voor hun gezondheid. Een van de brandweerlieden is vorige week besmet geraakt met het Covid-virus. Ze geven aan, dat de  brandweerleiding daar geen werk van heeft gemaakt. Zo is de brandweerpost niet ontsmet. Pas na een week zijn ze komen ontsmetten. 

Ze kregen donderdag ook te horen dat er nog iemand besmet is, zijn mensen die niet echt symptomen vertoonden. Verder laten de bezorgde brandweerlieden weten, dat hun werkplek heel verwaarloosd is, niemand kijkt naar ze om.

Dagblad Suriname verneemt dat de problemen onder andere zijn de hygiëne, het al een paar jaar ontbreken van werkende airco’s (zie foto top), bij stroomuitval kunnen de brandweerlieden niet douchen, er is geen durotank en ook geen hydrofoor.  

Ook laten de brandweerlieden weten, dat zij 1x24u aan het werk zijn, maar dat het 7-3 personeel een betere behandeling krijgt. Daarnaast zegt een brandweerman tegenover Dagblad Suriname, dat de brandweerpost zich bevindt in een risicogebied qua aanrijdingen, maar dat de post niet eens beschikt over een hulpverleningsvoertuig. ‘Zo’n voertuig kunnen we niet krijgen.’ Ook krijgen de brandweerlieden geen beltegoed voor de dienst telefoon en al jaren ook geen geen uniform. ‘Onze huishuur- en standplaatstoelagen zijn nog steeds SRD 90 om SRD 80.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: