Twee mannen en een vrouw opgepakt verdacht van stelen kluis met geld en sieraden

Leden van de Recherche van het Korps Politie Suriname in Paramaribo hebben woensdag 19 mei R.O. (36) en F.B. (38) aangehouden en een 29-jarige vrouwelijke verdachte werd een dag later opgepakt. Een benadeelde had op 30 maart aangifte van diefstal gedaan bij de politie Uitvlugt, zo bericht het politiekorps donderdag 27 mei.

Hij verklaarde aan de politie, dat drie mannen kans zagen zijn kluis waarin verschillende geldbedragen lagen in Euro’s, SRD’s en Amerikaanse dollars en sieraden van zilver, goud en diamant weg te nemen.

Op camerabeelden is te zien hoe de drie mannen de diefstal hebben gepleegd. De zaak werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Na verkregen en uitgewerkte informatie zijn R.O. en F.B. met medewerking van het Arrestatie Team (AT) op twee verschillende locaties binnen Paramaribo aangehouden. De twee hadden een klein deel van de gouden sieraden bij zich en die zijn in beslag genomen.

Beide mannen ontkennen de kluis te hebben gestolen. De verdachte vrouw, die als interieurverzorgster werkzaam was bij de aangever, werd door de rechercheurs ontboden, waarna zij werd voorgeleid. Naar haar zeggen kreeg ze uit handen van één van de verdachten een geldbedrag in Amerikaanse dollar, waarvan zij een auto kocht. Die auto is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. 

De derde verdachte is voortvluchtig en hij wordt gezocht. De drie aangehouden verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: