Aantal Covid-19-besmetting in West-Suriname neemt enorm toe

VHP-centrum Nickerie wordt ingericht voor positief geteste personen die in isolatie moeten

Ht aantal Covid-19-besmettingen in het westen van Suriname, te weten Nickerie, Coronie en ressort Kabalebo, neemt enorm toe. Dit kwam donderdag 27 mei tijdens een persconferentie van het Covid-team Nickerie naar voren. Onder leiding van districtscommissaris Senrita Gobardhan, die het Covid-team leidt, is de lokale media geïnformeerd, aldus het Burger Informatie Centrum Nickerie.

In maart van dit jaar kende het westen nog geen enkel positief geval om dan in april reeds 22 positieven te moeten registreren. 

Tot heden zijn in mei zijn er 120 Covid-19-positieven in het westen van Suriname. Hiervan komen 19 uit het ressort Kabalebo, 10 uit het district Coronie en 91 besmettingen uit Nickerie. 

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) en het Staatslogeergebouw te Nieuw Nickerie zullen spoedig boven hun capaciteit komen te verkeren vandaar dat er nu reeds naar een derde locatie is uitgekeken voor opvang van besmette personen. Gekozen is voor het VHP-centrum in Nickerie dat wordt ingericht voor opvang van bijkans 90 personen die in isolatie moeten.

Districtscommissaris Gobardhan deed nogmaals een beroep op de samenleving om zich te houden aan de MoHanA-maatregelen (mond-/neuskapje dragen, 1.5 meter afstand in acht nemen en handen wassen) en indien nodig thuis te blijven.

De leiding van het Mungra Medisch Centrum in het district Nickerie werkt naar het opschalen van het aantal MCU-plekken (medium care unit). Tijdens de persconferentie van het Covid-team Nickerie heeft directeur Shaista Abdul aangegeven, dat er momenteel twee MCU-plekken zijn. Er wordt naar opschaling daarvan met nog eens 5 plekken.

Deze opschaling is naast het in gereedheid brengen van een nieuwe isolatie faciliteit. Met het creëren van meerdere MCU-plekken in het ziekenhuis werkt de leiding aan adequate opvang van Covid-patiënten die intensieve medische zorg nodig hebben.

Abdul zei verder dat er is uitgekeken naar een nieuwe locatie, omdat het MMC en het Staatslogeergebouw niet langer in staat zijn alle Covid-positieve patiënten op te vangen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: