Spaanse Villarreal wint Europa League ten koste van Manchester United na 22 penalty’s

Villarreal CF heeft woensdagavond 26 mei ten koste van Manchester United de Europa League gewonnen, de allereerste hoofdprijs uit de clubgeschiedenis.

In het Stadion Energa Gdansk, Polen, leken de Engelsen lange tijd op weg naar nieuw Europees succes. Na een 1-1 stand na 120 minuten bracht een serie van 22 strafschoppen de beslissing. De Spaanse keeper David de Gea faalde als enige vanaf elf meter en hielp trainer Unai Emery zodoende aan zijn vierde eindzege in de Europa League. Emery heeft zijn status van Koning  Europa League daarmee opnieuw waargemaakt. Ten koste van Manchester United, waar oud-Ajaxied Donny van de Beek de hele wedstrijd bankzitter was, bezorgde de coach Villarreal na 22 (!) strafschoppen (1-1 na 120 minuten) de felbegeerde winst.

Trainer Emery wist op voorhand al hoe de trofee zou aanvoelen, aangezien hij als coach van Sevilla tussen 2014 en 2016 op rij beslag legde op de Europa League. Met Arsenal, de club die hij in de halve finale uit het toernooi speelde, verloor hij twee jaar geleden de finale van Chelsea.

Na een half uur spelen zette Spaans international Gerard Moreno zijn voet tegen de bal uit een vrije trap van Dani Parejo: 1-0. Tien minuten na rust had Manchester United het geluk echter aan zijn zijde. Een afstandsschot van Rashford werd gekraakt, maar belandde uiteindelijk voor de voeten van de Uruguyaanse spits Edinson Cavani. Die reageerde als een echte spits snel en schoot de bal simpel binnen, ook omdat Villarreal-doelman Gerónimo Rulli uit positie was: 1-1.

Tijdens de langs penalty-reeks die na het gelijkspel volgde was het de Spaanse doelman van Man United De Gea zie zijn zenuwen niet in bedwang had en de bal niet achter zijn Villarreal wist te schieten.

Villarreal greep zijn eerste grote prijs uit de clubgeschiedenis en plaats zich voor de groepsfase van de Champions League.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: