Georginio Wijnaldum zet voetbalcarrière voort bij FC Barcelona

Georginio Wijnaldum zet zijn imposante voetbalcarrière voort bij FC Barcelona. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano dinsdag 25 mei op zijn Twitter-account. Wijnaldum komt transfervrij over van Liverpool, waar zijn contract afloopt.

De 30-jarige Wijnaldum nam afgelopen zondag afscheid van The Reds, waarmee hij geen akkoord bereikte over een nieuwe verbintenis. Hij werd de laatste weken ook in verband gebracht met onder andere Bayern München.

Barcelona en trainer Ronald Koeman hadden al geruime tijd hun belangstelling getoond voor de oud-speler van Feyenoord en PSV en nog steeds speler van het nationale team. 

Volgens Romano gaat Wijnaldum een contract tekenen tot medio 2024 in Camp Nou. Daarmee komt een einde aan een periode van vijf jaar bij Liverpool. Hij won met het team van de Duitse succestrainer Jürgen Klopp onder meer de Champions League (2019) en de Premier League (2020).

Zaakwaarnemer Humphrey Nijman en diens juridisch adviseur Jan Kabalt zouden, aldus De Telegraaf, inmiddels bij FC Barcelona in Camp Nou zijn gearriveerd om de transfer te finaliseren. Twitter stroomde maandagochtend vol tweets vanuit de hele wereld over de ophanden zijnde transfer naar Barcelona.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: