Wijnaldum heeft zijn laatste wedstrijd voor Liverpool gespeeld

Trainer Klopp: ‘We hebben Liverpool gebouwd op zijn benen, longen, hersenen en zijn hart’

Georginio Wijnaldum heeft zondag 23 mei zijn laatste wedstrijd voor Liverpool gespeeld. De 30-jarige middenvelder zei na de laatste competitiewedstrijd tegen Crystal Palace (2-0), dat hij na vijf jaar de ’Reds’ verlaat. Wijnaldum, die transfervrij is, zei dat hij nog geen contract voor volgend seizoen heeft getekend.

‘Ik vecht tegen de tranen, de mensen in Liverpool hebben me vijf jaar lang zoveel liefde gegeven’, zei de international van Oranje, die in de 77e minuut een publiekswissel kreeg op Anfield. Manager Jürgen Klopp sloot Wijnaldum aan de zijlijn even in de armen, waarna hij op de tribune werd omhelsd door Virgil van Dijk. Na afloop vormden de spelers van Liverpool een erehaag voor de Rotterdammer, die op het veld een afbeelding kreeg van ’The Champions Wall’, waarop alle prijzen staan die Liverpool heeft gewonnen.

‘Ik ga de mensen hier enorm missen. Ik had nog graag jaren voor deze club gespeeld, maar helaas is het anders gelopen. Ik ga een nieuw avontuur starten. Maar nee, ik heb nog nergens getekend’, sprak de oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United, die met Liverpool onder meer landskampioen werd en de Champions League won. 

Het zoemt al enige tijd rond, dat Wijnaldum mogelijk vertrekt naar FC Barcelona, de club van trainer Ronald Koeman en Oranje-international Frenkie de Jong, maar ook Bayern München zou in de speler geïnteresseerd zijn. 

‘Iedere club die geïnteresseerd is in ’Gini’, moet mij bellen”, zei manager Jürgen Klopp van Liverpool. ‘En dan nemen ze hem zeker, want ik kan alleen maar positieve dingen zeggen over wat hij hier heeft gedaan. Het is ongelooflijk. Hij was niet alleen altijd beschikbaar, hij speelde ook bijna altijd heel, heel goed. Het is niet altijd spectaculair, maar hij snapt het spelletje. En hij heeft een paar enorm belangrijke goals voor ons gemaakt. Hij is voor altijd een Liverpool-legende, de architect van ons succes. We hebben Liverpool gebouwd op zijn benen, longen, hersenen en zijn hart. Als hij vertrekt, zijn we blij dat hij onderdeel van ons is geweest. Ik blijf voor altijd van hem houden.’ 

Wijnaldum maakte in de zomer van 2016 voor ruim 25 miljoen euro de overstap van Newcastle United naar Liverpool. Daar droeg hij in totaal 236 keer het shirt van The Reds. Klopp beschouwde Wijnaldum als een van zijn belangrijkste krachten en gunde de middenvelder vrijwel altijd een basisplaats. Wijnaldum speelde een grote rol in het behalen van de Champions League-titel in 2019 én in het landskampioenschap vorig seizoen. Liverpool kroonde zich voor het eerst in dertig jaar tot de beste van Engeland.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: