VSW niet betrokken bij uitbreiding basisgoederenlijst

“We zien dat EZ steeds blijft proberen, maar alles gaat goede kant op pas wanneer wisselkoers stabiel is”

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft zich voorgenomen om de basisgoederenlijst uit te breiden met lokaal geproduceerde groenten en fruit om de prijzen betaalbaar en beheersbaar te kunnen houden.

Dit is alweer een voornemen dat de winkeliersvereniging VSW via de media verneemt. In gesprek met Dagblad Suriname geeft VSW-voorzitter Raymond Hasnoe aan, dat de communicatie met het ministerie nog steeds niet op gang is gekomen, en er dus een ‘eenrichtingsverkeer’ gehanteerd wordt in het oplossen van de maatschappelijke problemen. 

“Op dit moment is alles chaotisch. We zien dat het ministerie steeds blijft proberen, maar alles gaat de goede kant op pas wanneer de wisselkoers stabiel is. Dus zolang de beleidsmakers dat niet in de hand hebben, gaan de consumenten niet echt een verschil zien in de prijzen in de winkels”, accentueert Hasnoe. Hij wijst erop dat de prijs van de Surinaamse groenten en fruit evenveel fluctueren als bij de wisselkoers.

Hij vraagt zich dus af hoe er een vaste prijs gevormd zal worden wanneer die groenten en fruit in de winkels liggen. Op 10 mei heeft EZ-minister Saskia Walden een interdepartementale commissie Basisgoederen ingesteld. “We zijn altijd bereid om mee te helpen, maar het ministerie maakt daarvan geen gebruik”, aldus de VSW-voorzitter. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: