‘Pakittow’ Biervliet gaat mogelijk weer de straat op

De bekende activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft donderdag 13 mei via zijn Facebook-pagina laten weten, dat hij mogelijk een protestactie gaat organiseren teneinde de samenwerking van Suriname met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stop te zetten.

Het IMF heeft reeds een overeenkomst met Suriname bereikt, over een driejarig programma en een lening van in totaal US$ 690 miljoen. Het gaat om een overeenstemming op technisch niveau met betrekking tot een economisch hervormingsprogramma om de Surinaamse economie weer op de rails te brengen.

Een protest zal echter niet leiden tot het stopzetten van de samenwerking tussen het IMF en de regering.

‘Pakittow’ ging op 21 november 2015 voor het eerst de straat op met een protest tegen de gestegen prijzen voor water, stroom en brandstof. Enkele dagen later ging de activist in zee met de inmiddels ook bekend geworden activist Curtis Hofwijks, die was begonnen met een eenmansprotest, en richtten de initiatiefgroep Wij Zijn Moe op met het doel het groeiende verzet tegen het regeringsbeleid te coördineren. Wij Zijn Moe groeide uit tot een hechte groep activisten. Maar, vervolgens werd het stil rond Wij Zijn Moe en de activisten. Tot 17 februari 2020, toen ‘Pakittow’ de straat op ging tegen het regeringsbeleid en het werd een van de grootste protesten tijdens de regering Bouterse-Adhin. Na de verkiezingen werd ook nog gedemonstreerd tegen de nieuw aangetreden regering, maar er was nog amper animo voor.

De afgelopen maanden dook een nieuwe activist op, Siebrano Pique, die nu en dan de straat op ging om tegen het regeringsbeleid te protesteren. Maar, zijn protesten bracht nooit meer dan een handjevol mensen op de been. 

Nu, vind Biervliet het toch weer tijd voor een kritisch geluid. Daarom plaatst hij onderstaande tekst donderdag op zijn Facebook-pagina:’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: