Jonge oplichter (19) aangehouden

De politie van het bureau Flora heeft woensdag de 19-jarige T.A. (19) die ervan wordt verdacht een aantal personen te hebben opgelicht, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 14 mei.

Enkele benadeelden hebben deze week aangifte van oplichting tegen de jongen gedaan. Volgens verklaring van de aangevers deed T.A. zich op social media voor als een handelaar in verschillende goederen. Op de Facebook-pagina ‘TR clothing and more’ maakte hij reclame dat goederen bij hem besteld konden worden. Nadat hij een voorschot van een koper had ontvangen zou deze de bestelling binnen twee weken geleverd krijgen.

Tot nu toe hebben vier benadeelden aangifte gedaan tegen de jongen. Een paar maanden geleden heeft hij Surinaamse dollars van de mensen ontvangen voor de levering van een iPhone 12.2, twee iPhone’s 7 en een iPhone 7+. Toen die personen T.A. niet meer konden bereiken, nadat de levertijd verstreken was en zagen dat zijn Facebook-pagina niet meer actief was, deden zij aangifte bij de politie.

De jongen werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. Zij worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Flora, indien zij ook aangifte willen doen. Het politiebureau is te bereiken via de telefoonnummers 494900 of 530750.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: