Surinaams zaalvoetbalteam met 12-1 afgedroogd door Costa Rica

Met de met 12-1 verloren wedstrijd vrijdagavond 7 mei in Guatemala tijdens het Concacaf Futsal Kampioenschap, kan het Surinaamse zaalvoetbalteam het wereldkampioenschap later dit jaar in Litouwen vergeten. 

Suriname had zijn eerste wedstrijd tegen Panama al met 1-11 verloren. Vervolgens werd in een goede wedstrijd Mexico met 5-4 van het veld gespeeld. Die overwinning zorgde plotseling voor het nodige optimisme en leek de weg vrij te banen naar het wereldkampioenschap.

 

Het Surinaamse team was op de tweede plaats in poule B geëindigd. Maar, de twee blamerende wedstrijd, tegen Costa Rica dat gedurende de hele match het overwicht had en wist te behouden, heeft de gang naar het wereldkampioenschap geblokkeerd. 

De Surinaamse Zaalvoetbal Bond blijft echter optimistisch en heeft zaterdag 8 mei lovende woorden over het zaalvoetbalteam geuit op haar Facebook-pagina:

‘Futsal Suriname heeft als klein land het grote Mexico op z’n knieën gekregen. Na een 0-3 achterstand. Futsal Suriname was de talk of the tournament met “the biggest upset in Concacaf Futsal history”. Futsal Suriname heeft tijdens dit toernooi de curse van de afgelopen 20/21 jaar doorbroken. We hebben de potentie van onze spelers, onze jeugd laten zien aan de wereld en belangrijker nog aan ons zelf, onze sport beleidsmakers, onze opkomende futsal talenten en onze sponsors. We hebben Suriname laten lachen en laten huilen. Allemaal emoties die horen bij deze mooie sport.

Deze jongens zijn helden!

Panchoe als jongste speler van het toernooi heeft een wereldse prestatie geleverd! We hebben ervaring opgedaan. We hebben de basis voor groei versterkt. Nu hard werken om nog een stapje dichterbij de cup te komen.

Wij danken alle personen en organisaties die ons ondersteund hebben. Zonder u zouden wij dit niet kunnen bereiken.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: