Benzineprijzen per liter weer fors verhoogd

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft vrijdag 8 mei bekendgemaakt, dat per zaterdag 9 mei een liter ongelode brandstof zonder additieven  gedistribueerd door RUBIS (Roy Boedhoe) SRD 12,79 gaat kosten. Voor diesel zal per liter SRD 11,97 moeten worden betaald.

Evenals bij alle voorgaande prijsstijgingen stelt het ministerie ook nu weer, dat de brandstofprijs wordt verhoogd vanwege de sinds 22 september vorig jaar door de Centrale Bank van Suriname ingevoerde unificatiekoers van maximaal SRD 16,30. Deze keer vermeldt het ministerie niet als reden de wereldmarktprijs voor olie.

Voor door SOL Suriname NV gedistribueerde brandstof moet nu voor diesel per liter SRD 11,33 worden betaald. Voor een liter ongelode benzine zonder additieven zal SRD 12,41 neergeteld moeten gaan worden en voor een liter ongelood met additieven SRD 15,59.

Bij GOw2 moet nu voor een liter benzine zonder additieven worden betaald SRD 11,93 en voor diesel SRD 11,31.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: