Verdachte (53) van diefstal uit niet afgesloten auto aangehouden

Leden van de Recherche van Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), hebben op vrijdag 30 april de 53-jarige U.S. op zijn woonadres te Flora aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto, zo meldt het Korps Politie Suriname pas vrijdag 7 mei.

De benadeelde had woensdag 28 april aangifte van diefstal uit zijn auto gedaan bij de politie van De Nieuwe Grond. De man verklaarde, dat hij zijn auto geparkeerd had voor een roti shop in het politie ressort De Nieuwe Grond. Hij verliet de auto, liet een raam van een achterportier open, en ging met een neefje naar die roti shop.

In de auto bevond zich een laptoptas inhoudende onder andere: een geldbedrag in Euro’s, een bracelet van geel metaal, twee mobiele telefoons, een bos sleutels en waardevolle documenten. Toen de man terugkeerde naar zijn auto kwam hij tot de ontdekking dat de tas met inhoud verdwenen was.

Met behulp van onder andere camerabeelden kwam de politie U.S. op het spoor als verdachte. Hij was in een auto ter plaatse, welke auto in beslag is genomen, en zag zijn kans schoon toen de benadeelde zo nonchalant was om zijn auto niet goed af te sluiten toen hij de roti shop instapte.

De verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: