Radio-icoon Shabier Ishaak naar laatste rustplaats gebracht

Laatste groet Shabierahmed Ishaak met staatseer

Suriname neemt vrijdag 7 mei met staatseer afscheid van een veelzijdige Surinamer, de omroeper, presentator, cultuurpromotor en MC Shabier Ishaak. Hij werd geboren als Shabierahmed Ishaak. Na het plaatsen door militairen van het Nationaal Leger van de Surinaamse vlag op de lijkkist vertrok de stoet vanuit het mortuarium van ’s Lands Hospitaal.

Er werd een tussenstop gemaakt bij het monument van Baba en Mai. Vervolgens stopte de rouwstoet bij RBN waar de aanwezigen, directie en personeel op een gepaste wijze afscheid hebben genomen na een gebed. 

Ishaak laat zijn echtgenote Amina Ishaak-Janmohamed, kinderen Imtiaz, Parveen en Firdaus en kleindochter Rachel achter. 

Shabierahmed Ishaak is drager geweest van de Ere-orde van de Palm, voorzitter van de Vereniging van Herdenking Hindoestaanse immigratie, voorzitter van Stichting Crematorium Uitkijk en initiatiefnemer van het monument van Baba en Mai. De uitvaartplechtigheid wordt live uitgezonden door RBN TV.

De uitvaartplechtigheid vindt vrijdagmiddag plaats te crematieoord Uitkijk.

Khoesiaal P. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: