Frank Kanhai: ‘Deel je geluk met andere mensen’

‘Deel uw drankje en eten met iemand, stuur een kort filmpje om zo anderen te motiveren’

Hagenaar Frank Kanhai wil in zijn geboorteland Suriname regelmatig iets leuks uit zijn hart organiseren, samen met anderen. Dit initiatief komt voort uit zijn verleden met zijn, in mei 2019 overleden, moeder. Zij kwam in november 1975 met haar drie kinderen naar Nederland, omdat Suriname onafhankelijk werd. Mevrouw Kanhai kwam terecht in Drachten, in de provincie Friesland en daar heeft ze tot haar overleden gewoond.

Kanhai stelt, dat hij vroeger als kind vaak met zijn moeder langs hotel Torarica liep, dat maakte veel indruk, maar naar binnen gaan, nee hoor, dat durfde hij niet. Helemaal niet om er iets te gaan drinken of te eten want daar had je gewoon geen geld voor. Later, op vakantie met zijn moeder in Suriname, gingen ze wel het hotel in, ze verbleven er ook en dronken en aten vaak op het terras.

Nu heeft Kanhai als motto, deel je geluk met andere mensen. ‘Door te geven word je gelukkig en wordt een ander dat ook. Een ontzettend goede manier om geluk met anderen te delen is om samen dingen te beleven. Woorden van mijn moeder.’

Als zijn moeder in Suriname was nodigde zij altijd personen uit die zij dus niet kende om samen in het hotel iets te drinken en te eten. Mensen die nog nooit in het hotel waren geweest.

Voor het nieuwe project, om de gedachten van zijn moeder om uit je hart te handelen voort te zetten, heeft een goede vriend van Kanhai een mooie video in Suriname gemaakt, uiteraard van hotel Torarica.

Met het filmpje, dat op de Facebookpagina van Frank Kanhai is geplaatst, wil hij mensen die het goed hebben motiveren om te delen net zoals zijn moeder dat deed. ‘Een heel goede manier om geluk te delen met anderen is om samen dingen te beleven. Deel je geluk met andere mensen. Door te geven word je zelf gelukkig en wordt de ander dat ook. Zelfs op afstand is het mogelijk’, aldus Kanhai.

PK

.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: