Directeur Sport krijgt zijn eerste Covid-19 vaccinatie

Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur van het Directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft woensdag 5 mei zijn eerste vaccinatie tegen Covid-19 gekregen, zo meldt het ministerie.

Met de Olympische Spelen op komst in juli en andere internationale sportevenementen is het raadzaam, dat topsporters, begeleiders en overige technische staf zich vroegtijdig laten vaccineren, aangezien elke persoon twee prikjes moet ontvangen binnen 5 tot 6 weken. 

Om die reden ziet de Sport-directeur in deze periode graag, dat topsporters en begeleiders, die moeten reizen naar het buitenland, een voorkeursbehandeling ontvangen om ook hun vaccin te krijgen. Worden deze nationale selecties niet op tijd gevaccineerd dan lopen ze heel wat risico.

“Wij kunnen en zullen niemand verplichten zich te laten vaccineren”, aldus de directeur Sport. Maar, Touw Ngie Tjouw adviseert in het belang van de volksgezondheid en met het oog op voortgang van sportactiviteiten, de sportgemeenschap om zich te laten vaccineren tegen het Covid-19-virus.

Touw Ngie Tjouw zal over 5 weken zijn tweede prikje ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: