Peuter van 1 jaar en 8 maanden aangevallen door Kwatta aap…

Een jongetje van een jaar en acht maanden blijkt dinsdag 4 mei te zijn aangevallen op een adres aan de Hanna’s Lustweg door een Kwatta aap (zwarte slingeraap, bosduivel: Ateles paniscus). Zijn moeder zou naar verluidt het jongetje bloedend hebben aangetroffen.

De peuter zou buiten aan het spelen zijn geweest met andere kinderen, terwijl zijn moeder in huis was. Op een moment werd zij opgeschrikt door gegil van haar zoontje. Toen zij het jongetje vond bleek hij diverse verwondingen te hebben in zijn gezicht en benen.

De andere kinderen zouden hebben verklaard, dat de peuter was aangevallen door een kwatta aap, die weer was verdwenen in het omliggende bos.

Het jongetje werd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis gebracht. 

Het is nog niet bekend of de aap ergens als huisdier werd gehouden.  

Kwatta apen leven geïsoleerd van mensen in dichte bossen. Meer dan  90% van hun tijd verblijven ze in de middelste en bovenste regionen van de boomkruinen. Ze hebben een voorkeur voor bossen waarvan de boomkruinen op een hoogte van meer dan 25 meter liggen. In die delen van bossen die aan rivieren grenzen komen zwarte slingerapen minder frequent voor, waarschijnlijk ten gevolge van de toenemende jacht.

De dieren hebben lange, slanke ledematen en een nog langere grijpstaart. Zodoende hebben ze een grote behendigheid bij het klimmen in de bomen. Ze kunnen met een sprong een grote afstand overbruggen van 8 tot 9 meter, maar ze kunnen zich ook wel 6 tot 10 meter naar beneden laten vallen.

error: Kopiëren mag niet!