Bond ROS legt wensenpakket voor aan vicepresident Brunswijk

De Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABP ROS) heeft woensdag 5 mei een ontmoeting gehad met vicepresident Ronnie Brunswijk om namens haar leden een wensenpakket voor te leggen. De delegatie bestond uit Glenn Swamipersad (voorzitter), Johannes Afiankoi (penningmeester) en Hudolgo Palmtak (secretaris), aldus het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Volgens de bond is een goede communicatie met de huidige minister van ROS, Gracia Emanuels, dus is er ruimte, tijd en rust om de vraagstukken die in het wensenpakket zijn opgenomen aan te pakken.

Eén van de zaken waar de bond spoedig aandacht voor heeft gevraagd is de loonreeks van de bestuursambtenaren.  Sinds 2018 zijn er geen bevorderingen geweest bij de bestuursdienst, vanwege het feit dat deze pas geschied na afronding van specifieke opleidingen. Echter zijn deze vanaf 2018 niet door de overheid aangeboden. 

Er werd ook aandacht gevraagd voor het uniform van de bestuursambtenaren welke momenteel niet aan de gestelde eisen voldoet. Verder gaf de bond aan dat er ruim 1.500 ambtenaren in dienst zijn bij ROS, waarvan enkelen net voor de verkiezingen zijn aangenomen. Deze ambtenaren verrichten wel werkzaamheden, maar hebben 10 maanden geen salaris ontvangen. Met Brunswijk zijn voor de ambtenaren, waarbij onduidelijkheden bestaan, afspraken gemaakt. Zij moeten voorlopig thuis blijven en zich elke vrijdag melden om in te tekenen. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is nog bezig met een uitvoerig onderzoek. Omdat het om complexe gevallen gaat duurt het onderzoek wat langer. Er moeten per zaa, namelijk heel wat stations worden onderzocht. 

De vicepresident hield de vertegenwoordigers voor dat hij hun vraagstukken komende maandag zal bespreken met de regeringstop. Brunswijk benadrukte het uitgangspunt van de regering nogmaals:  ‘Als mensen op de correcte manier in dienst zijn genomen, arbeid verrichten en er geen plichtsverzuim is, zullen ze wel betaald moeten worden.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: