Politiebericht inzake onderschepping cocaïne te Tafelberg

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 4 mei, dat na verkregen en uitgewerkte informatie een gemengd team van de politie op dinsdag 27 april naar het Tafelberg-gebied is gegaan. Bij aankomst stuitten de agenten op 903 kilo cocaïne. De cocaïne bevond zich in een bosschage. De cocaïne werd in beslag genomen en is inmiddels overgebracht naar Paramaribo.

In verband met deze vangst heeft de politie de 45-jarige Cubaan F.I.A. op woensdag 28 april aangehouden. Volgens verklaring van deze verdachte woont hij sinds januari 2020 in Suriname. 

Hij verklaarde ook te werken voor een militair die in het bezit is van vliegtuigen. De Cubaan ontkent echter iets af te weten van de in beslag genomen cocaïne. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man  in verzekering gesteld.

De militair en nog een andere verdachte zijn nog steeds voortvluchtig. De politie en de Militaire Politie sporen deze voortvluchtige verdachten op.

error: Kopiëren mag niet!