Hans Jagbandhan over de Covid-19 situatie en meer

Hoopvol voor doorstart met Diamonds 2000

Een bekende Nederlandse muziekformatie die Suriname toch wel regelmatig heeft bezocht is Diamonds 2000. De manager, leider en zanger Hans Jagbandhan geeft het volgende aan in gesprek met Dagblad Suriname.

“Het is een zware periode, vanaf vorig jaar zijn er geen festivals. De muziekwereld ligt helemaal dood, het is heel zielig dat te uiten maar er zijn geen optredens. Collega muzikanten balen. Wij zijn amateurs en anderen ook, maar vele van de jongens hebben ook aan de hand van hun optredens met de band bepaalde verplichtingen. Ze hebben woningen gekocht en hypotheken genomen, dat draagt bij aan hun welzijn, dit is weggevallen waardoor veel mensen in problemen zijn geraakt. Het onderdeel van kunst cultuur is weggevallen. Het enige wat je nog kan doen is af en toe wat via het internet verzorgen, maar verder is er geen sociaal contact. Er is een achteruitgang op elk gebied, niet alleen financieel maar ook sociaal, cultureel. Voor Nederland heeft men wat versoepelingen aangekondigd. Heel verzekerd ben ik van een doorstart met Diamonds 2000 en ik denk dat ik zeker in december naar Suriname toe kom. De vaccinatie gaat goed in Nederland. Er zijn inmiddels al 5 miljoen mensen gevaccineerd en ik denk dat tot augustus/september ieder in Nederland al gevaccineerd is. En Suriname heeft niet zoveel inwoners, ik hoop dat de rijke landen aan Suriname ook een helpende hand bieden. Het is heel moeilijk om te gaan met de situatie als iemand als gevolg van Covid-19 komt te overlijden. Het is niet mogelijk om op een normale wijze afscheid te nemen, niet eens bij de familie thuis gaan. Het doen van online optredens is leuk maar net als een voetbalwedstrijd zonder publiek. Hoopvol gestemd zijn en met radio televisie thuis bijvoorbeeld genieten”, aldus Jagbandhan

Hans Jagbandhan heeft zelf het Pfizer Covid-19 vaccine gehad. Hij was besmet, maar wist Covid-19 te overwinnen door zichzelf af te zonderen, gebruiken van thee, gemaakt van citroengras. (Foto: archief Dagblad Suriname)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!