Surinaamse zaalvoetbalteam met 11-1 van veld gespeeld door Panama in Guatemala

Het Surinaamse zaalvoetbalteam heeft de eerste wedstrijd van het  CONCACAF Futsal-kampioenschap in Guatemala maandagavond 3 mei met 11-1 verloren van Panama. Het Midden-Amerikaanse team was te sterk voor de Surinaamse spelers. Suriname nam voor het eerst sinds 17 jaar weer deel aan de gang naar het wereldkampioenschap. Of de bal maandagavond een rol heeft gespeeld in het forse verlies is niet duidelijk. 

Het Surinaamse team werd na aankomst in Guatemala al snel verrast door het lichte gewicht van de bal. Niet duidelijk is in hoeverre de Surinaamse Zaalvoetbalbond of de Surinaamse Voetbalbond van tevoren zijn geïnformeerd over het gewicht van de bal.

Het deelnemersveld is gekrompen tot 13 teams door de terugtrekking van Frans-Guyana, Martinique en Guadeloupe. 

Het toernooi, dat loopt tot en met zondag in Guatemala-Stad, zal de vier vertegenwoordigers uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied bepalen voor deelname aan het WK van september in Litouwen.

Het indoor futsal- (zaalvoetbal)spel is vijf tegen vijf met twee helften van 20 minuten. De klok stopt wanneer de bal uit het spel gaat of er een spelonderbreking is. Elk team begint met één doelman en vier veldspelers op het veld, met onbeperkte wissels.

Het is het vijfde wereldtoptoernooi voor Panama, in 2004 nam het land voor het eerst aan deze wedstrijden deel. In drie van de vier recente edities eindigde Panama bij de vier beste en slaagde erin zich te plaatsen voor twee wereldkampioenschappen.

In vier deelnames aan de Concacaf-kampioenschappen heeft het Panamese zaalvoetbal-team in totaal 18 wedstrijden gespeeld. Hiervan heeft Panama er acht gewonnen, drie gelijk en zeven verloren.

Suriname treedt dinsdagavond 4 mei aan tegen Mexico.

CONCACAF Futsal  (Zaalvoetbal) Kampioenschap

Group A: Guatemala, Trinidad & Tobago, en de Dominicaanse Republiek.

Group B: Panama, Mexico en Suriname.

Group C: Costa Rica, Canada en Haiti.

Group D: Cuba, VS, El Salvador en Nicaragua.

PK

error: Kopiëren mag niet!