SLM biedt vrijwillige vertrekregeling personeel aan

In het traject tot gezondmaking van de SLM biedt de luchtvaartmaatschappij haar personeel een vrijwillige vertrekregeling aan, zo heeft het bedrijf in een communiqué maandagavond 3 mei bekendgemaakt. 

Deze regeling is opengesteld voor een ieder, echter zijn alle aanvragen van personeelsleden onder voorbehoud van goedkeuring van de SLM. 

Enige tijd geleden werd reeds de VUT (Vroegtijdige Uitdiensttreding) geïntroduceerd. De VUT regeling is van toepassing op medewerkers die 25 dienstjaren en de leeftijd van 55 jaar bereikt hebben.

Beide regelingen zijn onderdeel van het herstelplan Vision-23.

In een interne SLM-direktie mededeling staat ‘wij zijn thans op het kruispunt gekomen waarbij wij drastische maatregelen moeten treffen indien wij SLM van faillissement willen behoeden’. ‘Wij zullen noodgedwongen helaas moeten overgaan om voor een significant deel van de medewerkers een collectief ontslagvergunning aan te vragen’. ‘Alvorens daartoe over te gaan stellen wij u in de gelegenheid vrijwillig uit dienst te treden. In dit kader wordt het volgende aangeboden:

Medewerkers die 55 jaar zijn kunnen in aanmerking komen voor de VUT. Het onderstaande is dan van toepassing, zo is te lezen in de mededeling van de directie van het noodlijdend luchtvaartbedrijf:

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: