‘Papegaaitjes Covid-19 specialisten’ ontvangen certificaat van minister Ramadhin

In verband met een certificaat uitreiking aan de Papegaaitjes Covid-19 informatiespecialisten, heeft minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin op uitnodiging van de directrice vrijdag 30 april een bezoek gebracht aan de peuterschool, zo meldt het ministerie.

Na interactief wat bezig te zijn geweest met de kinderen sprak de minister de kinderen kort toe over Covid-19 en de maatregelen die toegepast moeten worden om niet besmet te raken met het virus. De minister gaf het personeel aan, dat ‘Covid-19 alle leeftijdsgroepen zo ook kinderen treft’. ‘Als jullie de maatregelen in acht blijven nemen dan weten wij dat de besmetting van jullie naar de kinderen voorkomen kan worden. Het is dus heel belangrijk dat jullie rolmodellen zijn voor de kinderen.’

De minister stelde verder dat het belangrijk is om de bewustwording onder kinderen over de Covid-19 voorzorgsmaatregelen ook te vergroten. 

Vennelay Lagadeau, directrice van de Papegaaitjes, zei dat zij de afgelopen periode een intensieve training heeft uitgezet met de kinderen om de Covid-19 voorzorgsmaatregelen te leren, maar ook om die te helpen overdragen aan de Surinaamse gemeenschap. ‘Covid-19 is er en wij moeten ons aanpassen en wij beginnen daarom bij de kinderen.’

Lagadeau hoopt dat zij met deze Covid-19 informatiespecialisten een bijdrage zal leveren aan de veiligheid van de Surinaamse samenleving. Het trainen van de pupillen tot ‘Papegaaitjes Covid-19 specialisten’ heeft een maand geduurd en zij zijn getraind in de MoHaNa maatregelen, mondkapje op, handen wassen en afstand houden. 

error: Kopiëren mag niet!