Ontwateringswerkzaamheden ressort Pontbuiten gestart

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS)  heeft maandag 3 mei samen met de districtscommissaris Fulgence Javinde van Paramaribo Zuid-West het startsein gegeven voor de ontwateringswerkzaamheden in het ressort Pontbuiten.

Volgens minister Emanuel is het van belang, dat het ministerie een goede samenwerking heeft met haar werkarmen. Dit zorgt ervoor dat zaken snel en effectief aangepakt kunnen worden in de districten, aldus het ministerie.

Decentralisatie moet anno 2021 daadwerkelijk op gang komen.  Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft dit gebied de afgelopen week bezocht en binnen enkele dagen kunnen de bewoners verandering zien. ‘De gebieden die onderlopen, moeten goed aangepakt worden en het milieubewustzijn moet opgang gebracht worden bij de mensen’, aldus minister Emanuel.

Districtscommissaris Javinde zei, dat samenwerken de beste oplossing is om positieve verandering teweeg te brengen in de leefgebieden. ‘We werken met man en macht zodat dit probleem tot het verleden kan behoren. Un musu dringi dresi wakti siki.’ 

‘In het vervolg zullen trenzen en kanalen tijdig worden opgeschoond’

Hij voegde eraan toe: ‘In het vervolg zullen de trenzen en kanalen tijdig worden opgeschoond, we zullen niet wachten tot wanneer de regentijd weer aanbreekt.’ Verder deed hij een beroep op alle Surinamers om hun vuil op een verantwoorde manier weg te doen en niet op straat te dumpen, omdat het in de rioleringen terecht komt

Jean Akelewa, voorzitter van de ressortraad Pontbuiten, is zeer ingenomen dat het probleem aangepakt wordt. ‘Het ressort Pontbuiten is een kinderrijke buurt dus het moet op tijd schoongemaakt worden door de instanties.’

Volgens Akelewa is het ontwateringssysteem binnen Pontbuiten al jaren een probleem, dat moeilijk omschreven kan worden. ‘Gezinnen hebben de afgelopen week water in hun woning gehad. We zijn regionale vertegenwoordigers en werken samen met het commissariaat en het ministerie van ROS om een duurzame oplossing te brengen voor elk gezin binnen dit ressort. Na het Belfima Project zullen Winti Wai, Pontbuiten en omgeving aangepakt worden.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: